Om Strikkestudio

Bag Strikkestudio står jeg Tanja, jeg har altid været kreativ, og har været omkring diverse kreative hobbyer igennem hele mit liv. Jeg har altid fundet ro under min fordybelse i min kreativitet. Det har dog i min voksen tid været strik som overtog.

Jeg er drevet af at se den glæde i strikkere giver mig, når i stolt viser jeres udgave af mit design frem. Jeg elsker at se jeres fortolkninger, farvevalg og snakke med jer om jeres overvejelser heraf til designet.

Baggrund

Jeg er oprindeligt uddannet Butiksassistent med speciale i møbler, hvilket jo ikke har meget med strik eller garn at gøre. Dog bruger jeg min uddannelse i forhold til kommunikation og kontakt til mennesker, samt til at drive min lille webshop.

Hvem lærte mig at strikke

Jeg lærte ikke som mange andre at strikke af et ældre familiemedlem, der var ganske simpelt ikke nogen i min familie som strikkede. Jeg lærte derfor først at strikke som voksen og har derfor relativt få års strikke erfaring.

Hvem lærte mig det så? Det kræver en smule længere forklaring om min baggrund.

Jeg blev i 2011 diagnosticeret med en sjælden tumor i lille hjernen (en parganggliom, hvis nogle er nysgerrige). Jeg er blevet opereret en håndfuld gange i både ind og udland, samt været igennem en serie af strålebehandlinger.

Jeg havde op til mit sygdomsforløb lært de basale strikke teknikker, af en bekendts mor. Men under mit 4 uger lange ophold på rigshospitalets patienthotel, i forbindelse med strålebehandlingerne, lærte en sød ældre dame fra Falster mig sådan rigtigt at strikke. Jeg har strikket lige siden, og brugte siden hen meget youtube samt min daværende lokale garnbutik når jeg skulle have hjælp til at rette fejl. Ellers har jeg altid bare prøvet mig frem, hvilket ofte er drevet af min dovenskab til at trævle op, jeg er derfor blevet rimelig god til at rette fejl, selv langt nede i et strikketøj, hvis jeg selv skal sige det. Garn og pinde har helt sikkert været med til at give mig livsglæden tilbage og jeg har uden jeg vidste det brugt strikning som terapi.

De sidste par år har jeg gået med tanken om at åbne webshoppen, jeg fik mere og mere blod på tanden til at udvikle og besluttede i samråd med min kæreste, at springe ud på dybt vand og åbne webshoppen, det kunne jo ikke gå værre end galt.

Jeg har endnu ikke fortrudt og glæder mig hver dag over at jeg endelig har fundet min egen hverdag som førtidspensionist og strikkedesigner.

oktober 2019

© Strikkestudio ¦ Kontakt: strikkestudio@outlook.com
CVR: 40895760
Husk at like os på Instagram @patterns_by_strikkestudio